Ukoliko se bavite prodajom proizvoda tekst u nastavku o fotografiji će Vam biti od velike koristi

Značaj fotografije

Ono što prodajete ili nudite važno je da bude predstavljeno na najbolji mogući način. Ne dozvolite sebi u današnje vreme, kada je velika borba sa konkurencijom, da svoje kupce odbijate fotografijama, jer kada jednom izgubite potencijalnog kupca, teško da će ga ikada vratiti. Nikada nije bilo lakše da budete ,,online” i da sami sebi budete marketing menadžer. Mnogi kao da još uvek ne shvataju moć društvenih mreža i da ako se budu pridržavali određenih standarda i kvaliteta da mogu napraviti i te kako ozbiljan i uspešan biznis. Fotografija proizvoda je jedini pokazatelji vašeg rada i potrudite se da one izgledaju što bolje.

Kakva fotografija proizvoda ne(treba) da se plasira?

Kako vi reagujete na loš kvalitet fotografija proizvoda koje kupujete? Da li biste vi nosili odeću koja je prethodno fotografisana na podu? Da li bi vama tako nešto bilo primamljivo da pazarite? Izbegavajte da fotografišete bilo šta na podu jer će zainteresovanost za vaš proizvod opasti. Takve fotografije kupce obično asociraju na prljavo. Potrudite se da osmislite neku postavku koja će biti privlačna i interesantna. Ukoliko nemate ideju kako bi trebalo da izgleda vaša postavka, sa belom pozadinom nikada nećete pogrešiti.

Ono što svakako treba da izbegavate su mutne fotografije nastale u mračnim prostorijama. Bolje nemojte ništa postavljati nego takvu fotografiju. Ne zaboravite da fotografija koju vi uslikate  ima zadatak da vam donese a ne odnese prodaju.
Zatrpavanje fotografija stikerima, tekstom u boji ili fontom koji se nikako ne uklapa – zaboravite. Na vašim fotografijama može da se nađe logo i nešto malo teksta ali to vam savetujemo da prepustite dizajneru.
Izbegavajte previše dodavanja filtera preko aplikacija jer će Vam takva obrada uglavnom oštetiti kvalitet fotografije.

Čak i kada mislite su vaše fotografije dovoljno dobre pitajte vaše bliske osobe za iskreno mišljenje.

fotografisanje proizvoda
fotografisanje proizvoda

Kakva je to fotografija koja prodaje?

Realna. 

Sve što vam je potrebno jeste model ukoliko fotografišete odeću i postavka ukoliko fotografišete predmete. Poželjno je da mesto gde fotografišete ima dovoljno prirodnog (indirektnog) svetla jer će tako vaša fotografija izgledati realnije. Neka u vaš kadar stane ceo proizvod ali obavezno fotografišite i detalje. Vodite računa da akcenat bude na onome što prodajete a ne na drugim stvarima. I da,  što više uglova – to bolje.

Kao što sam već napisala, fotografija može nastati i mobilnim telefonom, ali ukoliko brend želite da  gradite na kvalitetu, onda Vam predlažem da unajmite fotografa.

Next Post

Fotografisanje Hrane | Korisni Saveti

Sat Nov 16 , 2019
Par saveta kako do kvalitetne fotografije hrane Prirodno […]
fotografisanje_hrane